ouderraad

Ouderraad

Geachte ouders en leden,

Graag informeren we jullie over de ouderraad van KLJ Zele-Heikant. Toen we enkele jaren geleden van de leiding hoorden dat ze met het idee speelden om een ouderraad op te starten waren we vrij enthousiast. Onze ervaring van vroeger delen met de jeugd leek ons wel interessant. Het feit dat het initiatief van de leiding zelf kwam overtuigde ons dat er wel degelijk interesse was in de mening van de ouders.

Zo gezegd, zo gedaan kwamen we met een aantal ouders bijeen om samen met de leiding alle ideeën op een rijtje te zetten.

Waar ontstond het idee om met een ouderraad te starten?

Gezien de grote bereidwilligheid van de ouders van de leden om af en toe een handje toe te steken bij de activiteiten, wilde de leiding hen graag structureel in de werking betrekken. Enerzijds om af en toe af te stemmen over wat gekke ideeën, anderzijds om de communicatie met de ouders wat te vergemakkelijken.

Waar kunnen we als ouderraad een meerwaarde brengen?

Door:

  • … bepaalde ideeën van de leiding te bespreken en af te toetsen met de ouders om te zien wat zij er van vinden.

  • … logistieke hulp te bieden: onze ervaring gebruiken om aan bepaald materiaal te geraken. Waar is iets te vinden? Budgettaire zaken bespreken, Is die prijs correct? Hebben de ouders dit ervoor over ?

  • … af en toe een handje toe te steken bij een activiteit/festiviteit.

  • … communicatiekanaal/contactpersoon te zijn naar de ouders toe

  • … op te treden als vertrouwenspersoon voor ouders en leden.

  • … te helpen bij de inschrijvingsavond / infoavond.

Hoeveel tijd steken we er in?

In eerste instantie is het de bedoeling om een 3 à 4 keer per werkjaar samen te komen om bijvoorbeeld een aantal grotere activiteiten mee voor te bereiden. Op deze vergaderingen kan de leiding ook extra vragen/ideeën aan bod brengen.

Wie is reeds lid van de ouderraad?

Wil je ook deel uit maken van de ouderraad of soms een handje toesteken? Geef een seintje via e-mail:  klj.heikant@gmail.com of bij 1 van onderstaande ouders.

Hopelijk tot binnenkort!

Joeri Derweduwen

Sylvia Eeckman

Annick Bauwens

Voorzitter Kathleen De Munck (0498/06 33 25)